Elegendő pár csepp, és néhány másodpercen belül már kész is az eredmény.
A pálinkafőzés során gyakran kell mérni a kijövő termék alkohol tartalmát, hogy gyorsan tudjon reagálni az átváltáskor.
Ezzel a kis készülékkel ez sokkal egyszerűbben kivitelezhető mint az úszókás fokolóval.
Méréstartomány: Alkohol : 0 -80%
Minimum skála: Alkohol: 1%
Mérési hőmérséklet: 20 °C
A pálinkafőzés során gyakran kell mérni a kijövő termék alkohol tartalmát, hogy gyorsan tudjon reagálni az átváltáskor.
Ezzel a kis készülékkel ez sokkal egyszerűbben kivitelezhető mint az úszókás fokolóval.
KALIBRÁLÁS: 1. Gyári módszer - desztillált vízzel nulla értékre.
2. Pontosabb eredményt kap, ha ismert alkohol tartalmú pálinkával, vagy vodkával végzi el a kalibrálást!
A mérendő pálinka és a műszer szoba hőmérsékletü legyen! Így lesz pontos!
FIGYELEM! Csak 1-2 % szabad csavarni a kalibráló csavaron! Kicsavarhatja a helyéből és nem javítható! Csak kis, óvatos fordulattal állítsa be a pontos értéket!